söndag 24 september 2017

Spel av Anna Roos

Intrigant. Spännande. Mörk.

En sån där berättelse som inte släpper taget om mig. Som biter sig fast. Ibland slog det mig att herregud vilken mörk historia det här är. En sorglig historia. Men samtidigt spännande. Vad ska Sol få veta och hur ska hon lyckas balansera allt?

Sol är tillbaka i Sverige sedan hennes tvillingbror dött. De har växt upp med var sin förälder under olika förutsättningar. Han med den rika pappan och hon med mamman som inte mått bra. Trots att de inte står varandra nära tar hon anställning på Handelshögskolan för att ta reda på vad som egentligen hände hände hennes bror.Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Spel
Författare: Anna Roos
Antal sidor: 219
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789177016281
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Kärlek stavas köttbulle

Hanna Tolander har skrivit en fin lättläst berättelse om en kvinna son vill ha en hund. Hon tänker ta tid på sig och välja rätt ras- men så ringer en kompis och plötsligt har hon en hund. Någon som verkligen behöver henne.

Kärlek stavas köttbulle förmedlar glädjen i att ha en hund och dessutom att det inte behövt vara av en viss ras eller vars valp - utan att det känns fint i hjärtat att ta sig an en hund som haft otur med sina tidigare ägare.

Vad roligt att LL-förlaget och Hanna Tolander har skrivit och gett ut en sån fin bok som Kärlek stavas köttbulle för alla som vill läsa en bra bok men som inte kan läsa så bra än eller inte kan svenska så bra.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Kärlek stavas köttbulle
Författare: Hanna Tolander
Antal sidor: 55
Förlag: Ll-förlaget
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789188073150
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

lördag 23 september 2017

Desserter!: din steg för steg-guide till lyckade efterrätter

Det finns många goda recept i Desserter!: din steg för steg-guide till lyckade efterrätter. Jag känner att det är recept som man bör ha tid för att göra. Tipsen med vad man bör planera för och steg för steg guiden gör dock att man klarar det även om man inte är en bakexpert. Just nu är mitt liv sånt att jag inte har tid eller ork att göra annat än de enklaste desserter.

Men hade jag haft det så skulle denna vara en guldgruva. Speciellt när man får gäster. För hur roligt skulle det inte vara att bjuda på Macarons med saffransglass eller Mörk chokladfondant med blodapelsinsemifreddo & blodapelsincurd. Hur stolt skulle man inte vara när man lägger upp dessa vackra desserter.


Betyg: -4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Desserter!: din steg för steg-guide till lyckade efterrätter
Författare: Tea Malmegprd
Antal sidor: 157
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174245141
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

En sista semester av Michael Zadoorian

Jag tyckte verkligen om denna bok, som handlar om en åttioårig kvinna med cancer som rymmer i husbilen med sin man som har alzheimer, för att de ska få återuppleva sitt liv och få ett sista äventyr. En sista semester.

Jag tyckte den var en rolig och samtidigt rörande och gripande bok. Den var så fint skriven, med hjärta och värme. En del böcker bara sätter sig i hjärtat och man bara tycker om dom och En sista semester var en sådan bok. Det är en av de där böckerna som jag kommer prata om bär någon frågar mig om jag läst något bra eller om jag har ett boktips att ge.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: En sista semester
Originaltitel: The Leisure Seeker
Författare: Michael Zadoorian
Antal sidor: 268
Förlag: HarperCollinsNordic
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789150924411
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

fredag 22 september 2017

Gå vidare av Rainbow Rowell

När jag började läsa Gå vidare hade jag känslan av att jag läst den förut. Men samtidigt visste jag att jag inte gjort det. Det höll på att göra mig galen - tills jag kom på vad det var. Jag hade ju läst Fangirl och Simon Snow är en påhittad karaktär i en påhittad ungdomsserie, som Cath i Fangirl skriver Fanfiction om.

I Gå vidare har författaren Rainbow Rowell berättat mer om Simona historia. Jag tycker det är så coolt. Det är en sån idé som jag verkligen går i gång på.

Dessutom har den här berättelsen en tvist som gör den verkligen speciell. En sak som gör att jag verkligen, verkligen tycker om den här boken.

Simon Snow går sista året på Watfords Magiskola. Det finns en profetia om Simon. Det sägs att han är den utvalde och den störste magikern. Simon har svårt att tro på det. Han tycker mest att livet trasslar till sig. Dessutom planerar hans rumskamrat Baz att döda honom. Varför hatar Baz honom så mycket?


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Gå vidare
Originaltitel: Carey On
Författare: Rainbow Rowell
Antal sidor: 485
Förlag: Berghs
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789150221756
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Andras döttrar av Amy Gentry

13-åriga Julie blir kidnappad från sitt hem. Systern ser detta hända från sitt gömställe i garderoben. Under åtta år så nås familjen inte av en enda nyhet kring dotterns försvinnande, trots stora reklamkampanjer. Så dyker Julie plötsligt upp på trappan utanför deras dörr. Men är det verkligen Julie?

Vilken spännande berättelse! En typisk sån där jag måste läsa lite till-bok, även om den inte var rafflande utan mer långsam till sitt sätt. Jag gillar oförutsägbarheten i boken och tycker det är en bra debut. Ska bli spännande att se vad den här författaren lyckas med nästa gång.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Andras döttrar
Originaltitel: Good as Gone
Författare: Amy Gentry
Antal sidor: 262
Förlag: Albert Bonnier förlag
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789100169688
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

torsdag 21 september 2017

Candelarias hus av Julia Svanberg

Min recension i Amelia:

Vad är ett bra liv? I denna fängslande roman flyttar unga, svenska Ellen med sin son till ett hus med jordstampat golv i Colombia. Trots brist på vatten, boskapsföretagets tjuvknep och växande sopberg, finns där också en helt annan vardagsrytm och mycket skratt. Boken väcker många tankar. Det svenska livet med sin stress över ett perfekt liv kanske får oss att missa saker. Samtidigt som strävan att närma sig det västerländska sliter Colombia åt olika håll. Men i allt detta visar berättelsen att vänskap är viktigast.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Candelarias hus
Författare: Julia Svanberg
Antal sidor: 283
Förlag: Albert Bonnier förlag
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789100168858
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon