fredag 29 augusti 2014

Daimchokladkaka i långpanna

Fredagsbaket idag blev en Daimchokladkaka i långpanna.


Eftersom jag inte hämtat den ur en bok så bjuder jag på receptet:

Deg:
4 ägg
5 1/2 dl socker
200 g smält smör
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Topping
4 hackade dubbeldaim

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna. Sikta gärna.
4. Tillsätt de avsvalnade smöret.
5. Grädda i långpanna ca 20x30 cm i 175 grader i ca 30 min.
6. Strö över daimen på den varma kakan. Man kan sätta in kakan en kort stund i ugnen och sedan ta ut. Så daimen smälter fast lite lättare.
7. Skär upp kakan i bitar.







2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud, vad god den ser ut! Får nog testa den i helgen. Tack för receptet!

Lisa sa...

Gaah..! Låter (och ser) galet gott ut!!