lördag 14 september 2013

Bokträff idag

Idag hade jag bokträff med tjejerna. Vi hade läst Väldigt sällan fin av Sami Said samt Vad min son borde veta om världen av Fredrik Backman. Ingen av oss var särskilt förtjust i Väldigt sällan fin. Vi undrade varför men kom fram till att det berodde nog på att huvudpersonen inte var särskilt sympatisk och det var svårt att läsa något när man inte gillade huvudpersonen. Jag läste högt för de andra ur en artikel där Sami Said skriver att huvudpersonen nog har Aspergers och att Sami Said funderar om han nog inte själv har det. Vi tyckte det förklarade mycket om hur huvudpersonen var.




Däremot älskade vi Vad min son behöver veta om världen. Alla utom Karin hade läst den. Jag skulle läsa en av kapitlen högt för Karin och de andra och jag klarade inte att läsa utan att själv skratta högt. Jag höll knappt på att kunna uttala orden ordentligt. De andra skrattade också gott. Vi pratade om att en bok som gör att man skrattar måste få gott betyg!



Det var väldigt trevligt! Jag hade bakat lite olika kakor. Bland annat en väldigt god citronkaka som jag ska berätta om imorgon, men som ser ut så här:



Inga kommentarer: