lördag 5 maj 2012

Sarahs andra halva av Lisa Genova

Du måste läsa den här boken! Nej, jag ska inte säga måste för då kanske du gör revolt och så läser du den inte. Jag säger istället så här: Om du läser den här boken kommer du verkligen inte att ångra dig. Den är varm, rolig, intressant och helt underbar! Lisa Genova lyckas så bra med att beskriva hur det kan vara att drabbas av vänstersidig neglekt att jag var tvungen att kolla om hon skrev om sig själv. Vilket hon inte gjorde, men däremot fick jag veta att Lisa Genova är fil. dr. i neurovetenskap.

Sarahs andra halva handlar om Sarah, som är trebarnsmamma och vice vd. Hon har hundra järn i elden och försöker få allt att gå ihop. En dag är hon med om en bilolycka, för att hon försöker jobba i bilen på väg till jobbet. Hon skadar sin hjärna och den del som får henne att vara medveten om den vänstra sidan av verkligheten, alltifrån sin kropps vänstra sida till att se det eller de som finns på hennes vänstra sida. Hon har drabbats av "vänstersidig neglekt". Nu blir det en kamp att träna upp den förmågan att vara medveten om den vänstra sidan av allt.

Betyg: +4 av 5

-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sarahs andra halva
Författare:
Lisa Genova
Orginaltitel: Left Neglected
Antal sidor: 379
Förlag:
W&W
ISBN: 9789146221364
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON,
FritzStåhl

3 kommentarer:

Boklusen sa...

Håller med dig. Boken är fantastiskt bra! Ska ta och läsa Fortfarande Alice här framöver! Har du läst den?

blogg_bohemen sa...

Tyckte väldigt mycket om Genovas "Fortfarande Alice" så den här boken kommer jag nog också att läsa särskilt efter dina lovord.

Boktokig Eva Boström sa...

Jag har inte läst Fortfarande Alice. Men har funderat på att göra det! Och efter att ha läst denna måste jag ju!