fredag 16 september 2011

Dagens fundering: Danskt band?

Jag har börjat uppskatta mer och mer de där böckerna som har mjuka pärmar men som har ett omslag som går att vika in i boken. Nu menar jag inte ett löst omslag utan att det är en förlängd del av framsida och baksida. Den där som kallas Danskt band (har jag för mig).

De är så praktiska när man läser i buss och snabbt ska stänga boken. Jag bara viker in det där jag var och så är det klart. Det klart att magnetiska bokmärken också är bra, men jag gillar än mer Danskt band. Dessutom gillar jag känslan av boken i handen. Det påminner om en pocketbok, men känns skönare i formatet och utsida! Känns som den håller bättre och är finare i bokhyllan är en pocket. Men den har inga lösa omslag som blir fula och tråkiga!

Jag trycker gilla-knappen på denna sorts böcker. Vad gillar ni den här sortens böcker?

6 kommentarer:

sofie trinh johansson sa...

Jag gillar! Ryggen på boken bryts inte när man läser, som den gör på pocket. Men det där med att vika in fliken där man är, det har jag aldrig ens tänkt på att man kan göra! =D

Ylva sa...

Men det är sällan man hittar det formatet.......eller tittar jag på fel ställen....?

enligt O sa...

Gilllar också danska band. Seles har det ofta.

franziengland sa...

Jag gillar dem också, men har aldrig hört att det heter danska band :) . Mycket finare än pocket och som du skriver, väldigt praktiskt med fliken.

Boktokig Eva Boström sa...

sofie trinh johansson: Och nu kommer du inte att kunna sluta göra det! Håller med om det där med ryggen! Jättebra!

Ylva: Vissa förlag är bättre på att använda det formatet än andra!

enligt O: Ok! :)

franziengland: Då är det du den här gången som lärt dig något nytt! Ska strax kika in på din blogg och jag är säker på att jag lär mig något nytt hos dig! har intehunnit läsa på din blogg så mycket den senaste tiden! Har varit fullt upp. men är hemma med sjukt barn idag och hon slöar i soffan, så då passar jag på!

franziengland sa...

Jag förväntar mig inte att du ska hinna läsa allt hos mig!! Jag tror aldrig jag skulle ha klarat av att hinna blogga när jag jobbade, än mindre hinna läsa andras bloggar, så jag är full av beundran för er!
Hoppas dottern är frisk igen! Kram!
Jo förresten, du måste absolut gå in på min blogg, där väntar ju en överraskning...