lördag 21 maj 2011

Samlade svenska kulter av Anders Fager

Jag har nu läst klart Samlade svenska kulter. Det är en tjock bok med massor av skräck-noveller. Det som är så bra är att det är inte bara fristående noveller utan att det hela liksom hänger ihop. Man ska definitivt inte plocka en novell här och en novell där utan man ska läsa boken från början till slut eftersom berättelserna hör samman i en helhet.

Jag läste Samlade svenska kulter med skräckblandad förtjusning. Det är underbart obehagligt, bisarrt och skrämmande. Men jag konstaterar att det är en bok som jag inte kunde läsa när jag skulle sova. Jag var tvungen att läsa den dagtid, för den ger så mycket obehagliga intryck som jag var tvungen att bearbeta innan sängdags.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Samlade svenska kulter
Författare: Anders Fager
Anntal sidor: 547
Förlag: Wahlström&Widstrand
ISBN: 9789146220961

4 kommentarer:

Boktagen sa...

Det låter ju som ett riktigt gott betyg =)

Hanneles bokparadis sa...

inget för mej.........

Boktokig Eva Boström sa...

boktagen: Ja. :)

Hannele: Nej, alla gillar inte skräckböcker. Det är tur det finns så mycket annat att läsa om man inte vill läsa sådana.

Anonym sa...

Jag läste den när jag skulle sova och sov hur bra som helst. Tyckte den var okej, men inte det bästa inom skräck då det är för ryckigt och vissa saker går inte att få ihop. Lite som att han själv glömt vad han skrivit tidigare. Den var mest som skräck-snusk, vilket i för sig känns ganska nytt. Språket var bekvämt och skönt att läsa, men skräcken var alldeles för tam för min smak. Men det beror väl på hur mycket skräckfantast man är och vilken typ man är. ;)