fredag 28 januari 2011

Speltips: Carcassonne

Det är fredag så dags för ett nytt speltips!!! Det spel som jag vill tipsa om heter Carcassonne. 

Detta är ett utmärkt spel att spela när man bara är två spelare. 

Varje gång det är ens tur så drar man en bricka. Denna spelar man ut där det passar. På brickorna finns bilder av vägbitar, fält, delar av städer och kloster, så man kan säga att man bygger upp en karta. Man kan välja att sätta ut någon av de trägubbar på brickan man lagt ut. Man har bara åtta trägubbar, så det gäller att vara smart när man placerar ut dem för man får olika poäng beroende på t ex hur stor staden blir eller hur lång vägen är. Man kan få tillbaka en gubbe om staden, vägen eller klostret blir klart. Vinner gör den som fått flest poäng.


Det finns även en mängd expansioner till spelet om man skulle vilja utöka det. Det är något som jag och min man inte prövat. Men det är ett superroligt spel, med enkla regler!!!

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Carcassonne
Konstruktör: Klaus-Jürgen Wrede
Antal spelare: 2-5
Ålder: Från 8 år
Speltid: ca 45-60 min
Tillverkare: Rio Grande Games, Enigma
Kategori: Strategi, Familjespel

4 kommentarer:

franziengland sa...

Jag har själv inte spelat detta, men barnen har haft det på sin skola och sagt att de tycker det är riktigt kul. Jag hade inte riktigt förstått om det var ett barnspel eller ett spel för alla. Nu vet jag bättre. Tack!

Anna sa...

tack för puffen - vi har spelet och har inte spelat det ännu. Ändring på det snarast.

Syster Värst sa...

Vi har inte spelat det på länge, men jag ska nog föreslå det för maken. Han är mer spelgalen än jag, så han lär bli positivt överraskad när jag föreslår ett spel!

franziengland sa...

Detta köpte vi till Johan i present nu när han fyllde år i helgen och det är verkligen jättekul! Tack för tipset!