fredag 14 januari 2011

Billig och roligt sällskapsspel = Skip-Bo

Nu närmar det sig helg och vad passar bättre än att tipsa om ett spel som vi brukar spela. Det här spelet har jag spelat sedan 80-talet, då min lillebror fick det. Numera har jag ett eget spel. Det är ett spel som det är svårt att sluta spela när man väl har spelat en gång. Jag vet inte hur många gånger som vi sagt: "Bara en gång till!". Ett perfekt spel att spela med familjen och så är det så bra att man kan spela bara 2 st och det är kul då också. Och så är det billigt! Det kan helt enkelt inte bli bättre!

Varje spelare får en hög med 30 kort. De ska vara med baksidan upp förutom det översta kortet. Det är denna hög man ska bli av med. Den som först har spelat ut alla kort från denna hög vinner. Man har sedan 5 kort på hand, som dras från en hög mitt på bordet. Man får spela ut korten från sin hand och från sin hög i 4 st olika bygghögar som läggs på bordets mitt. Man bygger i nummerordning på dessa från 1-12. På dessa får alla lägga kort i tur och ordning. Varje persons omgång pågår till han eller hon inte han lägga mer. Då ska han/hon lägga ner ett kort i en personlig bygghög. Man får ha 4 st sådana. När man spelar ut kort får man även ta från dessa. Man får bara ta det översta kortet i dessa högar. Om man får slut på kort på handen innan ens omgång är slut får man ta 5 st nya kort från högen mitt på bordet. Man ser alltid till också att man har 5 st kort inför varje ny omgång.

Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Skip-Bo
Konstruktör: Hale "Skip" Bowman
Antal spelare: 2-6
Ålder: Från 7 år
Speltid: ca 20 min
Tillverkare: Mattel
Kategori: Kortspel, Familjespel

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag älskar Skip-Bo! Hade aldrig hört talas om det förrän jag träffade min man - hos honom hade familjen spelat det i alla år. Det är så enkelt men så roligt!

Desirée sa...

Tack för tipset! I julas spelade vi Absolut överens - jätteroligt!

klok som en bok sa...

Skip-bo fick jag när jag var liten och det är riktigt kul! Nu är det länge sedan jag spelade dock, får väl bli när dottern blir äldre:-)

Frida sa...

Jag har också bara kännt till Skip-Bo i ett par år, men så fort jag hade provat det köpte jag ett. Jag älskar Skip-Bo. Beroendeframkallande som du säger, och jag gillar också att det är lika kul om man "bara" är två :)

BokMamma sa...

Jag spelade det när jag var liten. I somras köpte vi ett och spelade en hel del. Perfekt spel, lätt att lära.

Min plats i solen sa...

Det spelas mycket här hemma också! :) Roligt och perfekt att ha med sig på t.ex. semestern eftersom det inte tar stor plats. :)

Ha en fin helg!

Kram Lotta

Boktokig Eva Boström sa...

Vad kul att det är så många som tycker om Skip-bo!!!